Over de auteur

Arend Ardon

Dr. Arend J. Ardon (1967) is sociaal en organisatiepsycholoog én bedrijfskundige. Sinds 2001 is hij vennoot bij Holland Consulting Group. Ardon is gepassioneerd veranderkundige. Hij begeleidt veranderingsprocessen, meestal op het snijvlak van strategie-implementatie, cultuurverandering en leiderschap. Opdrachtgevers benaderen hem ook wanneer veranderingen na diverse interventies maar niet van de grond komen en wanneer sprake is van taaie en moeilijk bespreekbare situaties. Hij begeleidt vaak intensieve sessies van directie- en managementteams om hun (veranderkundige) slagkracht te vergroten. Ardon houdt van vernieuwende werkvormen, soms met spektakel. Energie en inspiratie winnen het van saaie presentaties.

Typische vragen die opdrachtgevers aan hem voorleggen:

Help ons het ondernemerschap of de klantgerichtheid van onze mensen te versterken.

Hoe kunnen we de innovatieve kracht van onze onderneming versterken?

Help onze (abstracte) strategie te vertalen naar concreet gedrag van onze mensen.

Wij willen met onze leidinggevenden in een intensief leiderschapstraject leren hoe we de nieuwe koers goed kunnen ondersteunen met ons gedrag.

Help ons een mooi en inspirerend veranderingsproces vorm te geven.

Help ons te begrijpen waarom het zo moeizaam gaat; help ons de cirkel te doorbreken.

 

Ardon doceert als kerndocent aan de School of Business and Economics van de Maastricht University.

Ardon publiceerde al tientallen artikelen en diverse boeken, waaronder Klantgestuurde teams, Veranderen spiegelen aan anderen, Klantleren, Duurzaam Veranderen (co-auteur) en de Essentie van Leiderschap (co-auteur). Zijn wil om te begrijpen 'wat hier nu eigenlijk gebeurt' stimuleerde hem tot het schrijven van zijn proefschrift, Moving Moments; Leadership and interventions in dynamically complex change processes, waarop hij in 2009 promoveerde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.Afdrukken E-mailen Facebook Twitter Linkedin Google Bookmarks

doorbreekdecirkel
doorbreekdecirkel header